Łódeczki bananowe

Przepis z programu Nancy Lam Rejs Nancy (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Łódeczki bananowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

liście bananowe

 

 

Przygotowanie:


Liście bananowe namoczyć w gorącej wodzie. Złożyć każdy liść na pół, zgiąć na całej długości, zawinąć końce i połączyć drewnianymi patyczkami. Otworzyć łódeczki i do każdej włożyć dodatkowy liść, żeby z nadzienia nie wyciekał sok. Rozdrobnić trawę cytrynową, chili, szalotkę, galangę, orzechy drzewa świecowego i bazylię. Wymieszać z rybą. Dodać kurkumę, jajka, cukier, sól, mleko kokosowe i skrobię kukurydzianą. Napełnić łódeczki. Gotować 10 minut na parze.

powrót

Podobne przepisy

Carpaccio z tuńczyka w oliwie bazyliowej
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Faszerowane sardele po rybacku z puree z cukinii
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Dorsz zapiekany pod bekonowo - musztardowym chrustem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ryba z curry i garam masalą
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Sałatka śledziowa w formie sushi
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kotleciki z solonego dorsza z confit z papryki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.