Łódeczki bananowe

Przepis z programu Nancy Lam Rejs Nancy (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Łódeczki bananowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

liście bananowe

 

 

Przygotowanie:


Liście bananowe namoczyć w gorącej wodzie. Złożyć każdy liść na pół, zgiąć na całej długości, zawinąć końce i połączyć drewnianymi patyczkami. Otworzyć łódeczki i do każdej włożyć dodatkowy liść, żeby z nadzienia nie wyciekał sok. Rozdrobnić trawę cytrynową, chili, szalotkę, galangę, orzechy drzewa świecowego i bazylię. Wymieszać z rybą. Dodać kurkumę, jajka, cukier, sól, mleko kokosowe i skrobię kukurydzianą. Napełnić łódeczki. Gotować 10 minut na parze.

powrót

Podobne przepisy

Smażona ryba z sałatką colesław
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Torcik z sardeli i endywii
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sałatka śledziowa w formie sushi
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Łosoś marynowany w balsamico
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Łosoś pieczony w soli morskiej
Przepis z programu Dietosfera (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia dietetyczna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.