Łódeczki bananowe

Przepis z programu Nancy Lam Rejs Nancy (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Łódeczki bananowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

liście bananowe

 

 

Przygotowanie:


Liście bananowe namoczyć w gorącej wodzie. Złożyć każdy liść na pół, zgiąć na całej długości, zawinąć końce i połączyć drewnianymi patyczkami. Otworzyć łódeczki i do każdej włożyć dodatkowy liść, żeby z nadzienia nie wyciekał sok. Rozdrobnić trawę cytrynową, chili, szalotkę, galangę, orzechy drzewa świecowego i bazylię. Wymieszać z rybą. Dodać kurkumę, jajka, cukier, sól, mleko kokosowe i skrobię kukurydzianą. Napełnić łódeczki. Gotować 10 minut na parze.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.