Linguini al olio

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Linguini al olio
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

500 g makaronu linguini

oliwa

100 g masła

6 ząbków czosnku

1 łyżeczka suszonego chili albo 1 długa papryczka

2 anchois

1 pęczek posiekanej natki pietruszki

ćwierć posiekanej czerwonej cebuli

sól

parmezan



Przygotowanie:

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć cebulę, anchois i czosnek. Dodać ugotowany makaron i natkę pietruszki. Przyprawić do smaku solą i chili.

Podawać z parmezanem.

powrót

Podobne przepisy

Wiosenny makaron garganelli
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Spaghetti z sosem z suszonych pomidorów
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU na Sycylii (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Trofie z pesto i sardelami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Makaron z owocami morza  al cartoccio
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

wodorko

postów: 4

29.03.2016 11:57

CYTUJ

hihihi mało składników oznacza tylko jedno - danie jest przepyszne

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.