Gary  Rhodes

Linguine z nogaczem i sos pomarańczowo-estragonowy


Przepis z programu Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.2)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza

Linguine z nogaczem i sos pomarańczowo-estragonowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 kraby nogacze ważące ok. 1 kg

 

 

Przygotowanie:


Kraby wrzuć do wrzątku i gotuj przez 8 minut. Następnie wyjmij białe i brązowe mięso, trzymaj je oddzielnie. Zachowaj też pancerze, które należy umyć, i podzielone odnóża. Sprawdzić dokładnie białe mięso, czy nie zaplątał się ostry odłamek pancerza i podziel na apetyczne cząstki.

powrót

Podobne przepisy

Krewetki gotowane po jamajsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia jamajska
Sajgonki
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Poczštki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Linguine z mulami i orzechowo- pietruszkowym pesto
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Wiosenne roladki na zimno
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Sałatka z homara z grejpfrutem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krewetki pieczone z figami - Piotr Osiński
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.