Lilijki miodowe

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Lilijki miodowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

200 g masła

185 g cukru

3 łyżki niepasteryzowanego miodu

łyżeczka cynamonu

1,25 łyżeczki proszku do pieczenia

2 miarki mąki

 

Przygotowanie:

Utrzeć masło z cukrem, następnie dodać miód. Przesiać suche składniki i wymieszać z masłem na gładkie ciasto. Rozgrzać piekarnik do 180?C.
Rozwałkować ciasto na pół cm grubości i powykrawać ciasteczka foremkami. Ułożyć na blasze i piec, aż się zrumienią i nabiorą chrupkości, ok. 12 minut. Wystudzić, przechowywać w hermetycznym pojemniku.



UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

powrót

Podobne przepisy

1000 karteczek
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Wysooktanowe pakieciki z ciasta filo
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Placek truskawkowy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
Biszkoptowa babka z brązowym cukrem
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tarta z kozim serem i pomidorami
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.