Anna Olson

Letnie owoce pod zaspą


Przepis z programu Na słodko 3 (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Letnie owoce pod zaspą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka obranych i pokrojonych na plastry brzoskwiń

1 szklanka pokrojonych na plasterki śliwek

1 szklanka moreli

pokrojonych na plasterki

1 szklanka malin

¾ szklanki cukru

1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z limonki

1 łyżeczka drobno otartej skórki z limonki

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 190ºC. Wymieszać owoce z cukrem i przełożyć do żaroodpornego naczynia o pojemności 6 szklanek.

powrót

Podobne przepisy

Crema catalana
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Kuleczki z owoców tamaryndowca
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Grube naleśniki z kremem czekoladowo-orzechowym
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia rumuńska
Tiramisu po polsku
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Racuchy o smaku pomarańczy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Galaretka z suszu
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.