Anna Olson

Letnie owoce pod zaspą


Przepis z programu Na słodko 3 (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Letnie owoce pod zaspą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka obranych i pokrojonych na plastry brzoskwiń

1 szklanka pokrojonych na plasterki śliwek

1 szklanka moreli

pokrojonych na plasterki

1 szklanka malin

¾ szklanki cukru

1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z limonki

1 łyżeczka drobno otartej skórki z limonki

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 190ºC. Wymieszać owoce z cukrem i przełożyć do żaroodpornego naczynia o pojemności 6 szklanek.

powrót

Podobne przepisy

Jabłka pieczone
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Parfait (lody) piernikowe
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gruszki zapiekane z serem pleśniowym
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Mrożone brzoskwinie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zapieczone lody z sosem zabaione
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.20)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Marcepanowe kartofelki
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.