Laura Calder

Letnia sałatka


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Letnia sałatka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1/4 obranego i pokrojonego w kostkę ogórka

1 – 2 obrane

dojrzałe pomidory

1 pieczona

czerwona papryka

pokrojona w kostkę

1 mała

posiekana

czerwona cebula

1 pokrojone awokado

1 pęczek posiekanych liści mięty

1 rozgnieciony ząbek czosnku (niekonieczne)

kilka łyżek oliwy

odrobina octu z czerwonego wina

odrobina soku z cytryny

sól i pieprz

 

Przygotowanie:

Wsyp pokrojone warzywa do naczynia razem z miętą. (Rozmiary warzyw są różne, dlatego ilość dobierz do smaku). Dopraw w ostatniej chwili i polej oliwą, octem i sokiem z cytryny. Posól i popieprz. Dodaj czosnek. Rozłóż sałatkę na liściach sałaty. Warzywa możesz podawać także z serem kozim lub fetą.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z bresaolą
Przepis z programu Dwóch łakomych Włochów 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Tajska sałatka z ośmiornicy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Długie upalne dni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Sałatka z owoców tropikalnych
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
Sałatka w kolorach reggae
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia jamajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.