Gary  Rhodes

Letni pudding z owoców


Przepis z programu Gary Rhodes w zjednoczonym królestwie smaku (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Letni pudding z owoców
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

300 g malin

300 g truskawek

300 g jeżyn

150 g czerwonych porzeczek

150 g czarnych porzeczek

150 g jagód lub borówek amerykańskich

2 łyżki likieru Creme de Framboise

bochenek białego pieczywa tostowego

masło

 

 

Przygotowanie:


Posmarować masłem formę do puddingu o pojemności 1,5 litra lub 8 małych foremek o pojemności 150 ml. Przebrać owoce, obrać z szypułek, opłukać i osączyć.

powrót

Podobne przepisy

Deser z kukurydzy
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Naleśniki czekoladowe
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sorbet z miodu pitnego z sezamowymi ciasteczkami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Sorbet wiśniowy Martini
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Gratin z plantanów
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Creme patissiere z owocami i cynamonem podany z sękaczem
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.