Kylie Kwong

Les oeufs modestes


Przepis z programu Kylie Kwong - gotowanie z sercem (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Les oeufs modestes
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

8 dużych zielonych szparagów

6 wiejskich jajek

ugotowanych na pół miękko

2 łyżki posiekanego koperku

1 ½ posiekanej natki pietruszki

¼ filiżanki oliwy (1 filiżanka = 250ml)

2 łyżeczki soku z cytryny

szczypta soli morskiej

szczypta białego pieprzu

 

 

Przygotowanie:


Opłukać szparagi i usunąć zdrewniałe końcówki. Obrać dolną część szparagów. Zblanszować szparagi w osolonym wrzątku (około 3 minuty). Odsączyć, włożyć do miski z wodą z lodem na około 30 sekund, odsączyć. Pokroić w ukośne plastry. Obrać jajka ze skorupek, ułożyć na półmisku wraz z pokrojonymi szparagami. Udekorować koperkiem i natką, skropić oliwą i sokiem z cytryny. Posypać solą i pieprzem.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.