Langustynki po bretońsku

Przepis z programu Kucharze świata (odc.4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Langustynki po bretońsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

16 langustynek (lub wielkich krewetek)

sól i świeżo zmielony pieprz

¼ szklanki oliwy z oliwek

 

 

Przygotowanie:


Odrywamy ogony, usuwamy pancerzyki i strunę grzbietową. Czyścimy głowy, szczypce i pancerzyki – będą potrzebne do sosu. Doprawiamy ogony solą i pieprzem. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy je, aż będą półprzezroczyste przez 4–6 minut. Uwaga, nie smażyć za długo!

powrót

Podobne przepisy

Krewetki pieczone z figami - Piotr Osiński
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
Kalmary w zielonym sosie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Mule w winie z ziołami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Ryż z owocami morza i sosem pomidorowym
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia portugalska
Szafranowy ryż z ragout z ryb
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.