Langustynki po bretońsku

Przepis z programu Kucharze świata (odc.4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Langustynki po bretońsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

16 langustynek (lub wielkich krewetek)

sól i świeżo zmielony pieprz

¼ szklanki oliwy z oliwek

 

 

Przygotowanie:


Odrywamy ogony, usuwamy pancerzyki i strunę grzbietową. Czyścimy głowy, szczypce i pancerzyki – będą potrzebne do sosu. Doprawiamy ogony solą i pieprzem. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy je, aż będą półprzezroczyste przez 4–6 minut. Uwaga, nie smażyć za długo!

powrót

Podobne przepisy

Pasta vongole
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Krewetki w soli i pieprzu
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Wiosenne roladki na zimno
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Przegrzebki królewskie z płonąca tequilą
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Ostrygi Ivana
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krewetki z czosnkiem i bazylią
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.