Anjum  Anand

Labraks faszerowany chutneyem


Przepis z programu Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Labraks faszerowany chutneyem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 labraksy (okonie morskie) po 500 g każdy

usunięte kręgosłupy i większe ości

mięso ponacinane co 0,5 cm

olej roślinny do smażenia + jedna łyżka

 

 

Przygotowanie:


Zmiksować wszystkie składniki chutneyu oprócz gorczycy i pieprzu. Na patelni rozgrzać olej. Dodać gorczycę. Kiedy zacznie strzelać, zdjąć z ognia i dodać do chutneyu. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Nafaszerować rybę chutneyem. Resztę wymieszać z łyżką oleju. Posmarować rybę mieszanką i odstawić na 20-30 minut. Wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec 15-20 minut, aż ryba będzie dobra.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.