Kinga Paruzel

Kwaśna zupa z wiśniami i lodami


Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Kwaśna zupa z wiśniami i lodami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

300 ml soku wiśniowego

300 ml soku pomarańczowego

600 g wydrylowanych wiśni

4 łyżki miodu

1 łyżka mąki ziemniaczanej

1 l lodów waniliowych

10 g pistacji solonych

szczypta cynamonu

Przygotowanie:

W garnku podgrzej sok wiśniowy i ¾ soku pomarańczowego. Dodaj wydrylowane wiśnie, miód i cynamon. Całość wymieszaj i zagotuj. Do pozostałej części soku pomarańczowego dodaj mąkę ziemniaczaną i dodaj do zupy stale mieszając, kiedy wiśnie będą miękkie. Ostudź zupę i przełóż do lodówki. Posiekaj pistacje. Podawaj mocno schłodzoną z gałkami lodów i pistacjami. Udekoruj listkami mięty.

powrót

Podobne przepisy

Ostra zupa ślimakowa ze smażonym makaronem ryżowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa czosnkowa Antoniego Carluccia
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Krem z bobu ze smażonymi szprotkami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Chłodnik pomidorowy z kuskusem
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Chowder z sercówkami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Zupa fińska z łososiem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.