Kwaśna zupa z makaronem gryczanym

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Kwaśna zupa z makaronem gryczanym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

pół opakowania makaronu gryczanego

500 ml bulionu rybnego (albo jarzynowego)

1 łyżka brązowego octu

1 pokrojony ogórek

1 pokrojona gruszka nashi

4 kawałki jedwabistego tofu

2 jajka ugotowane na miękko

1 filiżanka kiełków fasoli

1 posiekana zielona część dymki



Przygotowanie:

Do garnka wlać bulion i ocet. Doprowadzić do wrzenia. Makaron ugotować al dente. Odcedzić i przelać zimną wodą. Przełożyć do dwóch miseczek, posypać ogórkiem i gruszką. Zalać bulionem. Dodać przekrojone na pół jajka i kawałki tofu.

Przybrać kiełkami fasoli i dymką.

powrót

Podobne przepisy

Zielona zupa z makaronem udon
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa nic z makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Meksykańska zupa z kukurydzy
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie
Zupa rybna z chińskim selerem
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Krem z bobu ze smażonymi szprotkami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.