Iwona  Zasuwa

Kutia


Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery, Dania wegańskie

odsłon: 3476

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

szklanka kaszy pęczak

szklanka maku

garść daktyli

garść fig

garść rodzynek

garść moreli

garść orzechów laskowych i włoskich

garść migdałów

syrop daktylowy z kilku daktyli

szklanka mleka roślinnego

sok z cytryny do smaku

Przygotowanie:

Ugotuj kaszę pęczak na pół miękko i ostudź. Namoczony dzień wcześniej mak ugotuj i odcedź. Zmiksuj na gęstą masę, dodając stopniowo mleko roślinne.
Przygotuj domowy syrop daktylowy. Dwie garści daktyli namocz w niewielkiej ilości wody, a następnie zmiksuj na krem. Orzechy rozgnieć płaskim tasakiem, owoce posiekaj, połącz z pęczakiem i makiem, dodaj domowy syrop daktylowy oraz sok z cytryny do smaku. Kutia jest najsmaczniejsza następnego dnia.

powrót

Podobne przepisy

Naleśniki maślankowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Maślanka (odc. 9)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zapiekana fasolka szparagowa
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegańskie
Mix kasz z warzywami
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dobre dla dzieci
Krem pomidorowo–soczewicowy
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie
Racuchy z jabłkiem i ricottą
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Chłodnik z winogron
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.