Kurczak ze szpinakiem

Kurczak ze szpinakiem
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Anjum Anand

Seria kulinarna:
Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zmiksować szpinak z 1-2 łyżkami wody na gładkie purée. Odstawić. Rozgrzać w rondlu olej. Dodać kardamon, liście laurowe, cynamon i smażyć 20-30 sekund. Dodać cebulę i papryczki, i smażyć 4-5 minut, aż się zrumienią. Tymczasem zmiksować imbir, czosnek i pomidory na gładką pastę. Dodać pastę, kurczaka oraz pozostałe przyprawy do cebuli i dokładnie wymieszać. Posolić i gotować 12-15 minut, regularnie mieszając. Wlać jogurt, dokładnie zamieszać i gotować, aż sos niemal całkowicie odparuje. Dodać purée ze szpinaku i gotować jeszcze 10-12 minut, aż kurczak będzie dobry. Doprawić solą i pieprzem, i podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA