Kurczak z tamaryndem

Przepis z programu Nancy Lam
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

Kurczak z tamaryndem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 piersi kurczaka

2 łyżki oleju

tamarynd

1 łyżeczka czarnego pieprzu

3 łyżeczki cukru

dużą chochlę bulionu albo wody

2 łyżki sosu sojowego

 

 

Przygotowanie:


Kurczaka pokroić i zrumienić na oleju. Dodać tamarynd, czarny pieprz i cukier. Polać bulionem albo wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować na dużym ogniu, aż bulion zgęstnieje. Wlać sos sojowy i gotować dziesięć minut.

powrót

Podobne przepisy

Paupiettes z indyka z maronami i brukselką
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kacza pierś w sosie pieprzowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Potrawka wołowa w piwie po trydencku
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Paella z kurczakiem i warzywami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Wieprzowina po karaibsku
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia karaibska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.