Kurczak z tamaryndem

Przepis z programu Nancy Lam
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

Kurczak z tamaryndem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 piersi kurczaka

2 łyżki oleju

tamarynd

1 łyżeczka czarnego pieprzu

3 łyżeczki cukru

dużą chochlę bulionu albo wody

2 łyżki sosu sojowego

 

 

Przygotowanie:


Kurczaka pokroić i zrumienić na oleju. Dodać tamarynd, czarny pieprz i cukier. Polać bulionem albo wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować na dużym ogniu, aż bulion zgęstnieje. Wlać sos sojowy i gotować dziesięć minut.

powrót

Podobne przepisy

Kurczaczki w piwie z puree selerowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wieprzowina z pól ryżowych
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.