Anna Olson

Kurczak z rożna


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Kurczak z rożna
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 kurczak o wadze 1½ - 2 kg

1 łyżka soli selerowej

1 łyżka słodkiej lub ostrej papryki

1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu

Przygotowanie:


Natrzyj kurczaka mieszanką przypraw, zwiąż go białym sznurkiem przeznaczonym do celów spożywczych, nadziej na rożen i piecz nad grillem albo w piekarniku nastawionym na 160 stopni C przez ok. 90 min, aż mięso będzie miękkie, soczyste i będzie odchodzić od kości. Odłóż kurczaka na 15 minut przed pokrojeniem.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.