Be Active. Ewa Chodakowska

przepisy z programów >>

Kurczak z rożna

Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.9)

trudność: łatwe

rodzaj dania: Dania mięsne Dania mięsne

składniki i przygotowanie:


Składniki
1 kurczak o wadze 1½ - 2 kg
1 łyżka soli selerowej
1 łyżka słodkiej lub ostrej papryki
1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu


Przygotowanie
Natrzyj kurczaka mieszanką przypraw, zwiąż go białym sznurkiem przeznaczonym do celów spożywczych, nadziej na rożen i piecz nad grillem albo w piekarniku nastawionym na 160 stopni C przez ok. 90 min, aż mięso będzie miękkie, soczyste i będzie odchodzić od kości. Odłóż kurczaka na 15 minut przed pokrojeniem.

© Anna Olson

skomentuj przepis >>