Anna Olson

Kurczak z rożna


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Kurczak z rożna
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kurczak o wadze 1½ - 2 kg

1 łyżka soli selerowej

1 łyżka słodkiej lub ostrej papryki

1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu

 

 

Przygotowanie:


Natrzyj kurczaka mieszanką przypraw, zwiąż go białym sznurkiem przeznaczonym do celów spożywczych, nadziej na rożen i piecz nad grillem albo w piekarniku nastawionym na 160 stopni C przez ok. 90 min, aż mięso będzie miękkie, soczyste i będzie odchodzić od kości. Odłóż kurczaka na 15 minut przed pokrojeniem.

powrót

Podobne przepisy

Lasagne al forno
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Steki wołowe z prażonymi jabłkami i kaszą gryczaną
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Wołowina z orzechami nerkowca i chili w słodkim sosie sojowym
Przepis z programu Nancy Lam Orzechowe noce (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska
Pierś kaczki smażona z sosem cytrusowym
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bistecca alla pizzaiola
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.