Anna Olson

Kurczak z rożna


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Kurczak z rożna
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kurczak o wadze 1½ - 2 kg

1 łyżka soli selerowej

1 łyżka słodkiej lub ostrej papryki

1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu

 

 

Przygotowanie:


Natrzyj kurczaka mieszanką przypraw, zwiąż go białym sznurkiem przeznaczonym do celów spożywczych, nadziej na rożen i piecz nad grillem albo w piekarniku nastawionym na 160 stopni C przez ok. 90 min, aż mięso będzie miękkie, soczyste i będzie odchodzić od kości. Odłóż kurczaka na 15 minut przed pokrojeniem.

powrót

Podobne przepisy

Hamburgery
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska
Miękkie naleśniczki ryżowe
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Zapiekane naleśniki z kurczakiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Klasyczny pudding ze stekiem i cynadrami
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.7)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.