Kurczak z pastą z czerwonej fasoli

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 56)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Kurczak z pastą z czerwonej fasoli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 piersi kurczaka bez skóry

2 posiekane dymki

3 ząbki czosnku

4 łyżeczki pasty z czerwonej fasoli

łyżka oleju sezamowego

łyżka ziaren sezamu

łyżka cukru

łyżka sosu sojowego

pieprz

oliwa

Przygotowanie:

Przygotować marynatę z czosnku, pasty fasolowej, oleju sezamowego, cukru, sosu sojowego i pieprzu. Włożyć do niej pokrojonego w kostkę kurczaka i odstawić na całą noc. Następnie nabić kawałki kurczaka na szpadki do szaszłyków i upiec na natłuszczonym oliwą grillu.

powrót

Podobne przepisy

Pieczone kurczę z opiekanymi warzywami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Lasagne al forno
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Wieprzowina słodko-kwaśna
Kylie Kwong
Przepis z programu Kylie Kwong - czysta magia (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Pierś z kaczki po indonezyjsku
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Klopsiki z sałatką z arbuza i dzikim ryżem
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.