Kurczak z kolendrą według Gary’ego

Kurczak z kolendrą według Gary’ego
Oceń przepis:
33 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia marokańska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mięso z kurczaka rozdrabniamy w blenderze. Dodajemy sól, pieprz i białko jaja. Cebulę podsmażamy na oliwie razem z przyprawami i po wystudzeniu łączymy z kurczakiem. Dodajemy kolendrę i przyprawy do smaku. Pieczemy bakłażana do miękkości. Wygarniamy miąższ i mieszamy go z czosnkiem i tahini. Mięso zawijamy w prostokąty z ciasta i smażymy na oliwie. Podajemy z bakłażanem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA