Kurczak w sosie imbirowym

Przepis z programu Nancy Lam Ostre i łagodne (odc. 12)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Kurczak w sosie imbirowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500g kurczaka bez skóry

siedmiocentymetrowy kawałek imbiru

półtorej łyżki oleju

2 łyżki sosu ostrygowego

półtorej łyżeczki skrobii kukurydzianej (można też użyć mąki ziemniaczanej)

4 łyżki wina

pół szklanki bulionu

kolendra

 

 

Przygotowanie:


Pokroić kurczaka w poprzek włókien. Imbir pokroić na cienkie paseczki. Rozgrzać wok, wlać półtorej łyżki oleju. Wrzucić imbir i kurczaka. Usmażyć. Dodać sos ostrygowy, skrobię kukurydzianą z wodą i wino. Dolać bulion i dusić kilka minut. Przybrać świeżą kolendrą.

powrót

Podobne przepisy

Wieże z tortilli
Przepis z programu Chleby Paula Hollywooda (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Żeberka po kowbojsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Risotto ze strączkowych kiełków z grasicą
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Boeuf au bleu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wieprzowina vindaloo
Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Tournedos a la Rossini
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.