Kurczak w sosie imbirowym

Przepis z programu Nancy Lam Ostre i łagodne (odc. 12)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Kurczak w sosie imbirowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500g kurczaka bez skóry

siedmiocentymetrowy kawałek imbiru

półtorej łyżki oleju

2 łyżki sosu ostrygowego

półtorej łyżeczki skrobii kukurydzianej (można też użyć mąki ziemniaczanej)

4 łyżki wina

pół szklanki bulionu

kolendra

 

 

Przygotowanie:


Pokroić kurczaka w poprzek włókien. Imbir pokroić na cienkie paseczki. Rozgrzać wok, wlać półtorej łyżki oleju. Wrzucić imbir i kurczaka. Usmażyć. Dodać sos ostrygowy, skrobię kukurydzianą z wodą i wino. Dolać bulion i dusić kilka minut. Przybrać świeżą kolendrą.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.