Claire Robinson

Kurczak w maślance i orzechach pekan


Przepis z programu Wystarczy 5 składników (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Kurczak w maślance i orzechach pekan
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

dwie piersi kurczaka podzielone na filety

maślanka

miarka orzechów pekan *

pół miarki panierki panko *

1/3 miarki oliwy *

sól i pieprz do smaku

 

 

Przygotowanie:


Piersi kurczaka marynujemy w maślance przez godzinę. W tym czasie przygotowujemy panierę z uprażonych orzechów pekan, które mielimy w robocie. Dodajemy do nich panierkę panko. Na patelni rozgrzewany olej. Wyjęte z maślanki piersi przyprawiamy solą i pieprzem. Filety obtaczamy w przygotowanej wcześniej panierce i smażymy po 4 minuty z obu stron na złocisty kolor. Na koniec doprawiamy filety solą, pieprzem i serwujemy.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.