Kurczak w chińskim sosie śliwkowym

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Kurczak w chińskim sosie śliwkowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 piersi kurczaka

1 filiżanka dżemu śliwkowego

¼ filiżanki sosu sojowego

1 łyżeczka oleju sezamowego

1 łyżka oliwy z oliwek

 

 

Przygotowanie:


Zamarynuj kurczaka w mieszance dżemu śliwkowego, sosu sojowego, oleju sezamowego i oliwy z oliwek. Smaż na patelni (lub grillu) przez 7 minut z każdej strony, albo – podsmażaj przez 3 minuty z każdej strony, a następnie dopiecz mięso przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C.

powrót

Podobne przepisy

Pieczona jagnięcina z czosnkiem
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Płonące skrzydełka
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Kanapka ze stekiem
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Kanapka z wołowiną i cebulą
Jamie  Oliver
Przepis z programu Grzeszne przyjemności z Jamiem (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.