Ainsley Harriot

Kurczak tikka masala


Przepis z programu Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Kurczak tikka masala
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

pierś kurczaka

 

 

Przygotowanie:


Przyrządzić marynatę: imbir starty na tarce z drobnymi oczkami wymieszać z rozgniecionym czosnkiem, chili w proszku, sokiem z limonki, posiekaną kolendrą i łyżką oleju. Mięso pokroić na małe, płaskie kawałki (mniej więcej 3x3 cm) i włożyć do marynaty, zostawić na chwilę. Kawałki mięsa nabijać ściśle na patyczki do szaszłyków. Smażyć z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni grillowej na złoto. Zdjąć usmażone kawałki z patyczków, włożyć do sosu i chwilę podgrzać. Placuszki chapati podgrzać na patelni, na której smażył się kurczak. Kawałki kurczaka w sosie podawać na placuszkach, pokropione sokiem z limonki lub cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Kaczka duszona w occie balsamicznym
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Rillettes
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Burger po zagrzebsku z sałatą i salsą
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.