Si King

Kurczak tandoori


Przepis z programu Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Kurczak tandoori
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

4 piersi kurczaka



Marynata:

1 łyżka gotowej pasty tandoori

2,5 cm kłącza imbiru

1 średnia cebula

1 ½ łyżeczki soli

1 ½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu i mielonych nasion kolendry

1 łyżeczka papryki

¼ łyzeczki mieszanki garam masala

sok z połówki cytryny



Przepis na kurczaka:

Opłukać i osączyć piersi kurczaka, porobić w mięsie małe nacięcia. Zmiksować składniki marynaty.

Włożyć kurczaka do marynaty, marynować w lodówce przez noc. Włożyć do slow cookera i gotować w wysokiej temperaturze przez 3 godziny. Z kurczaka tandoori słynie kuchnia indyjska.



Przepis opracowany na podstawie programu „Kudłacze na motorach—nie ma jak u mamy”



powrót

Podobne przepisy

Pikantne szaszłyki z jagnięciny i orzechów nerkowca
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Wieprzowina duszona w sosie z octu winnego
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Kurczak w glazurze klonowej
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.