Kurczak tandoori

Przepis z programu Floyd w Indiach Amritsar (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Kurczak tandoori
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kurczak w kawałkach

marynata: jogurt naturalny

pasta ze świeżego imbiru i czosnku

garam masala

chilli

sok z cytryny

tłusta śmietana

sól

ziemniaki

 

 

Przygotowanie:


Przygotować marynatę, mieszając jej składniki. Z kurczaka zdjąć skórę i ponacinać mięso, aby marynata mogła wejść głębiej. Zalać kurczaka marynatą i odstawić go na trzy godziny. Nabijać mięso na szpadki, na koniec nabić ziemniaka, aby mięso się nie zsunęło i wstawić szpadki do pieca tandoori. Piec, aż kurczak będzie gotów.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.