Kurczak smażony w głębokim oleju z kurkumą

Przepis z programu Nancy Lam Oczyszczenie duszy (odc. 10)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Kurczak smażony w głębokim oleju z kurkumą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 małe kurczaki

marynata:

świeży korzeń kurkumy

2 gałązki trawy cytrynowej

1 duża czerwona cebula albo kilka szalotek

półtorej łyżeczki soli

1 łyżeczkę cukru

2 szklanki oleju słonecznikowego

kurczaki podzielić na ćwiartki

 

 

Przygotowanie:


W moździerzu utłuc trawę cytrynową, kurkumę, czerwoną cebulę albo szalotki, sól, cukier. Kurczaki marynować kilka godzin. Część przypraw zostawić. Usmażyć kurczaki na płytkim oleju. Pozbyć się przypraw przypalonych podczas smażenia i dodać przyprawy odłożone na bok. Kurczaki podawać z gotowanym ryżem.

powrót

Podobne przepisy

Chili z 5 rodzajów fasolki
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Curry z wołowiny
Przepis z programu Floyd w Indiach (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Wieprzowina a la dzik
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wielkanocne (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szakszuka z chipsami ze słoweńskiej kiełbasy
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Kiełbaski „whistle stop”
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.