Kurczak sauté z kukurydzą po francusku

Kurczak sauté z kukurydzą po francusku
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 2 kurczaki karmione zbożem
  • 3 łyżki oliwy + do polania
  • sól i pieprz
  • 8 kolb kukurydzy
  • 3 główki młodej sałaty rzymskiej
  • 15 małych cebulek
  • kawałek boczku pokrojony w kostkę
  • 25-50g masła
  • nieco oleju roślinnego do smażenia
  • gruboziarnista sól morska

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Kurczaki podziel na porcje. Na patelnię wlej oliwę. Smażenie zacznij od nóg. Dopraw je solą i pieprzem. Gdy mięso będzie złocistobrązowe ze wszystkich stron, przełóż je do brytfanny. Wstaw do rozgrzanego piekarnika. Teraz usmaż piersi, dolewając nieco oliwy. Dopraw solą i pieprzem. Dołóż do nóg w brytfannie i wstaw do piekarnika. Będą gotowe po 15 minutach.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA