Gary  Rhodes

Kurczak sauté z kukurydzą po francusku


Przepis z programu Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Kurczak sauté z kukurydzą po francusku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 kurczaki karmione zbożem

3 łyżki oliwy + do polania

sól i pieprz

8 kolb kukurydzy

3 główki młodej sałaty rzymskiej

15 małych cebulek

kawałek boczku pokrojony w kostkę

25-50g masła

nieco oleju roślinnego do smażenia

gruboziarnista sól morska

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 200°C. Kurczaki podziel na porcje. Na patelnię wlej oliwę. Smażenie zacznij od nóg. Dopraw je solą i pieprzem. Gdy mięso będzie złocistobrązowe ze wszystkich stron, przełóż je do brytfanny. Wstaw do rozgrzanego piekarnika. Teraz usmaż piersi, dolewając nieco oliwy. Dopraw solą i pieprzem. Dołóż do nóg w brytfannie i wstaw do piekarnika. Będą gotowe po 15 minutach.

powrót

Podobne przepisy

Indyk pieczony
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne, Dania z indyka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Wieprzowina babi tucheo z papryczkami chili
Przepis z programu Nancy Lam Kurczak, wieprzowina i krewetki (odc. 1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska
Cielęcina z sosem tuńczykowym z kaparami i anchois
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Piersi z kaczki w zielonym pieprzu z cebulką dymką
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.