Gary  Rhodes

Kurczak sauté z kukurydzą po francusku


Przepis z programu Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Kurczak sauté z kukurydzą po francusku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 kurczaki karmione zbożem

3 łyżki oliwy + do polania

sól i pieprz

8 kolb kukurydzy

3 główki młodej sałaty rzymskiej

15 małych cebulek

kawałek boczku pokrojony w kostkę

25-50g masła

nieco oleju roślinnego do smażenia

gruboziarnista sól morska

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 200°C. Kurczaki podziel na porcje. Na patelnię wlej oliwę. Smażenie zacznij od nóg. Dopraw je solą i pieprzem. Gdy mięso będzie złocistobrązowe ze wszystkich stron, przełóż je do brytfanny. Wstaw do rozgrzanego piekarnika. Teraz usmaż piersi, dolewając nieco oliwy. Dopraw solą i pieprzem. Dołóż do nóg w brytfannie i wstaw do piekarnika. Będą gotowe po 15 minutach.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.