Kurczak po pekińsku

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Kurczak po pekińsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 filiżanki pokrojonego ciemnego mięsa z kurczaka

1 ogórek

1 łyżka imbiru

2 łyżki sosu sojowego

¼ filiżanki orzeszków fistaszkowych

2 łyżki sosu hoisin

1 pęczek dymki

 

 

Przygotowanie:


Posiekaj białe części dymki, a zielone części pokrój ukośnie w długie paski. Włóż zielone paski z dymki do lodowatej wody, żeby ładnie się skręciły. Połącz pokrojonego kurczaka z białymi częściami dymki, dodaj sos sojowy, imbir i sos hoisin, i dobrze wszystko wymieszaj. Umyj i obierz ogórka ze skórki. Pokrój na plasterki i nałóż kurczaka na wierzch. Udekoruj pokruszonymi fistaszkami i zielonymi częściami z dymki, które już powinny być ładnie skręcone.

powrót

Podobne przepisy

Lasagne al forno
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Stek na łożu z soli
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
Schab pieczony z cebulą i jabłkami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Hamburgery z jagnięciną i przyprawą
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień 2 (odc. 7)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.