Kurczak po kijowsku

Przepis z programu W interesie mięsożercy
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Kurczak po kijowsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 piersi z kurczaka

2 ząbki czosnku

100 g masła

1 jajko

1/2 filiżanki mleka

1 filiżanka zwykłej mąki

1 filiżanka bułki tartej

1/2 filiżanki oliwy

świeża natka pietruszki

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Przykryj mięso folią spożywczą i delikatnie je rozbij za pomocą deseczki. Posól je i popieprz. Na środku piersi połóż rulonik masła i zrób mięsne zawiniątko. Do płaskiej miseczki wbij jajko, dodaj sól, trochę mleka i wszystko wymieszaj. Obtocz kotlety w mące, jajku i bułce tartej, po czym wstaw je na 20 min do lodówki. Rozgrzej oliwę na patelni i smaż piersi z każdej strony, aż będą złociste i chrupiące.

powrót

Podobne przepisy

Ślepe zięby w piwnym sosie
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia belgijska
Polędwiczki z sarny
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Wołowina na ostro z sosem chrzanowym
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
(odc.06) suwlaki
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.