Kurczak po hiszpańsku

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 37)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Kurczak po hiszpańsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

kurczak

posiekana czerwona cebula

4 pokrojone ząbki czosnku

kłącze imbiru

szczypta szafranu

łyżka wędzonej papryki

łyżka suszonego imbiru

łyżka suszonego oregano

2 cytryny

pół pęczka kolendry

pół pęczka natki pietruszki

biały pieprz i sól

Przygotowanie:

Wymieszać cebulę, czosnek, imbir, szafran, paprykę, oregano, kolendrę, natkę pietruszki, sól i pieprz. Przeciąć mostek kurczaka, usunąć nadmiar tłuszczu. Rozłożyć mięso na płasko i ponacinać skórę. Przyprawić solą i wetrzeć przygotowaną marynatę. Piec na grillu przez 20-25 minut.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.