Kulki z puree ziemniaczanego

Przepis z programu Floyd w Indiach Mumbai (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Kulki z puree ziemniaczanego
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ziemniaki

świeży imbir

świeża mięta

papryczki chilli

świeża kolendra

gotowa mieszanka chat masala (cynamon

imbir

mielony mak

suszone mango)

mąka kukurydziana

sól

 

 

Przygotowanie:


Ugotować ziemniaki i zrobić z nich puree. Do puree ziemniaczanego dodać imbir, miętę, drobno pokrojone chilli, dużo świeżej kolendry, chat masalę, mąkę kukurydzianą i szczyptę soli, a następnie utoczyć kulki równej wielkości. Wrzucać kulki ziemniaczane na wrzący olej i smażyć je kilka sekund.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.