Kulki z puree ziemniaczanego

Przepis z programu Floyd w Indiach Mumbai (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Kulki z puree ziemniaczanego
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ziemniaki

świeży imbir

świeża mięta

papryczki chilli

świeża kolendra

gotowa mieszanka chat masala (cynamon

imbir

mielony mak

suszone mango)

mąka kukurydziana

sól

 

 

Przygotowanie:


Ugotować ziemniaki i zrobić z nich puree. Do puree ziemniaczanego dodać imbir, miętę, drobno pokrojone chilli, dużo świeżej kolendry, chat masalę, mąkę kukurydzianą i szczyptę soli, a następnie utoczyć kulki równej wielkości. Wrzucać kulki ziemniaczane na wrzący olej i smażyć je kilka sekund.

powrót

Podobne przepisy

Ryż zasmażany z jajem i warzywami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Kiszone jabłka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia ukraińska
Szparagowa frittata
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.31)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Orzotto z pęczaku
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Zupa z czerwonej soczewicy z kurkumą
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.