Kulki z puree ziemniaczanego

Przepis z programu Floyd w Indiach Mumbai (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Kulki z puree ziemniaczanego
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ziemniaki

świeży imbir

świeża mięta

papryczki chilli

świeża kolendra

gotowa mieszanka chat masala (cynamon

imbir

mielony mak

suszone mango)

mąka kukurydziana

sól

 

 

Przygotowanie:


Ugotować ziemniaki i zrobić z nich puree. Do puree ziemniaczanego dodać imbir, miętę, drobno pokrojone chilli, dużo świeżej kolendry, chat masalę, mąkę kukurydzianą i szczyptę soli, a następnie utoczyć kulki równej wielkości. Wrzucać kulki ziemniaczane na wrzący olej i smażyć je kilka sekund.

powrót

Podobne przepisy

Ryż w liściach lotosu
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Kalafiorowe gratin
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Babeczki z ciasta francuskiego z jajkiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! wielkanoc
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pasta fresca z domowym pesto
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.