Kuleczki z polenty z marakują

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 56)
trudność: brak
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Kuleczki z polenty z marakują
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

3 filiżanki mleka sojowego

1 filiżanka drobnej polenty

1 łyżka skórki z cytryny

1 łyżka skórki z pomarańczy

2 łyżki syropu klonowego

pół filiżanki purée z marakui

12-15 małych foremek

Przygotowanie:

Zagotować mleko. Ciągle mieszając powoli wsypać polentę. Gotować przez 5 minut. Dodać skórkę z cytryny i pomarańczy, zdjąć z ognia. Wlać syrop klonowy i wymieszać. Lekko przestudzić, a następnie przełożyć łyżeczką do foremek. Schłodzić, żeby masa stężała. Przed podaniem polać purée z marakui i posypać odrobiną skórki z pomarańczy i cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Puree pikantne
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Karczochy z ricottą i tapenadą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Dynia marynowana w limonce
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Dania z dyni
Nachos z fasolą i guacamole
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Puree z kwaśnych jabłek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.