Gosia  Molska

Kulebiak


Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Potrawy wigilijne
kuchnia świata: Kuchnia polska

Kulebiak
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

opakowanie ciasta francuskiego

20 dag kapusty kiszonej

2 ugotowane ziemniaki

1 jajko

10 dag twarogowego sera koziego

2 łyżki kaparów

1 cebula

2 ząbki czosnku

1 łyżka marynowanego zielonego pieprzu

suszony tymianek

sól i pieprz do smaku

 

 

Przygotowanie:


Na patelni podsmażyć cebulę posiekaną w kostkę i czosnek. Dodać poszatkowaną kapustę. Smażyć ok. 10 minut. Do miski wycisnąć przez praskę ziemniaki, dodać przesmażoną kapustę i ser twarogowy z koziego sera. Dodać kapary, tymianek, zielony pieprz, wymieszać. Sól i pieprz dodać do smaku. Farsz ułożyć na cieście i uformować kulebiak. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 40 minut.

powrót

skomentuj przepis

#wtf

17.12.2011 18:30


CYTUJ

łeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

aga23034

postów: 4

15.11.2011 23:19

CYTUJ

ja też się zgodzę z powyższym komentarzem

#agoocha

23.12.2010 09:53


łódź

CYTUJ

Czosnek i tymianek dodajemy wcześniej do oliwy, na której podsmażamy cebulę i kapustę. Poza tym o ile pamiętam do farszu dodajemy 2 a nie 4 ugotowane ziemniaki i jajko. Farsz lekko solimy (bo kapary i ser są słone).

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.