Kukurydza z meksykańskim sosem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 26)
trudność: łatwe

Kukurydza z meksykańskim sosem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

2 kolby kukurydzy

6 chili

2 pomidory

2 ząbki czosnku

łyżeczka uprażonego kminu

łyżeczka wędzonej papryki

łyżeczka soli

sok z połowy limetki

natka kolendry



Przygotowanie:

Chili i pomidory upiec na grillu. Ostudzić i obrać ze skórki. Zmiksować z dodatkiem czosnku, kminu i wędzonej papryki. Doprawić do smaku solą i sokiem z limetki. Kukurydzę piec na grillu przez 3 minuty z każdej strony. Przyprawić, polać sosem i przybrać natką kolendry.

powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Żeberka po kowbojsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Żeberka wieprzowe w marynacie miso
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia japońska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.