Anna Olson

Kukurydza grillowana w maśle ziołowym


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Kukurydza grillowana w maśle ziołowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

120 g niesolonego masła o temperaturze pokojowej

½ szklanki posiekanej dymki

3 łyżki posiekanego świeżego oregano

3 łyżki posiekanej świeżej kolendry

¾ szklanki drobno startego parmezanu

6 kolb kukurydzy

 

 

Przygotowanie:


Zmiksuj w malakserze masło z dymką, oregano i kolendrą na gładką masę. Przełóż ją do miski i wmieszaj starty parmezan. Delikatnie rozegnij liście kukurydzy. Natrzyj kolby ze wszystkich stron przygotowanym masłem ziołowym. Starannie owiń kukurydzę liśćmi, obwiąż sznurkiem i włóż do lodówki co najmniej na 20 min. Rozgrzej grill i opiecz kolby przez ok. 20 min, obracając je od czasu do czasu. Podaj kolby w liściach i zostaw przyjemność obierania gościom.

powrót

Podobne przepisy

(odc.12)ciecierzyca duszona z warzywami
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Jajka na twardo w galarecie z estragonem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Fasolka szparagowa z jajkami przepiórczymi i orzeszkami
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Fasola z alaski
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Wieża z kanapek
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.