Kruche ciasteczka miętowo – wiśniowe z limonkową bitą śmietaną

Kruche ciasteczka miętowo-wiśniowe
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.80

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wszystkie składniki ciasta połącz w mikserze. Ciasto zawiń w folię i wstaw do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkuj na 1 cm. grubości. Za pomocą kieliszka lub foremki wytnij ciasteczka. Blachę oprósz mąką i ułóż na niej ciasteczka. Piecz je w 220 stopniach przez 10 minut. W misce ubij śmietanę z cukrem pudrem i sokiem z limonki. Na koniec dodaj skórkę z limonki. Upieczone i wystudzone ciasteczka udekoruj bitą śmietaną i listkami świeżej mięty. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA