Marco Pierre  White

Królik w rosole


Przepis z programu Marco Pierre White odkrywa brytyjską kuchnię (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Królik w rosole
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 królik

6 marchewek

1 łodyga selera naciowego

2 cebule

2 kostki bulionu drobiowego

2 liście laurowe

oliwa

natka pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Pokroić i warzywa. Wyciąć wątrobę i nerki i podzielić królika na porcje. Mięso i warzywa umieścić w garnku, dodać kostki rosołowe i nalać tyle wody, by pokryć składniki. Gotować na wolnym ogniu 1 - 1½ godziny. Kiedy mięso się ugotuje wrzucić liście laurowe. Pod koniec można dodać pokrojone nerki i wątrobę i gotować jeszcze 2 - 3 minuty. Wlać nieco oliwy, wsypać posiekaną natkę pietruszki i zamieszać.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.