Królik w liściach bananowca

Przepis z programu Floyd w Indiach
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Królik w liściach bananowca
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

królik (tusza)

liście bananowca

nerkowce lub dowolne inne orzechy (oprócz ziemnych)

 

 

Przygotowanie:


Sprawioną tuszkę królika nadziać sparzonymi orzechami, zaszyć otwór, posmarować mięso marynatą i wstawić je na kilka godzin do lodówki. Owinąć królika liśćmi bananowca i folią aluminiową. Piec 15 minut w mocno nagrzanym piekarniku.

powrót

Podobne przepisy

Indyk pieczony z brzoskwiniami i imbirem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne, Dania z indyka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szybki stek
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Chrupiąca wołowina hoi an
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Kanapka z wołowiną i cebulą
Jamie  Oliver
Przepis z programu Grzeszne przyjemności z Jamiem (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
Hamburgery
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.