Królik w liściach bananowca

Przepis z programu Floyd w Indiach
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Królik w liściach bananowca
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

królik (tusza)

liście bananowca

nerkowce lub dowolne inne orzechy (oprócz ziemnych)

 

 

Przygotowanie:


Sprawioną tuszkę królika nadziać sparzonymi orzechami, zaszyć otwór, posmarować mięso marynatą i wstawić je na kilka godzin do lodówki. Owinąć królika liśćmi bananowca i folią aluminiową. Piec 15 minut w mocno nagrzanym piekarniku.

powrót

Podobne przepisy

Wątróbka z malinami
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Podroby
kuchnia świata: Kuchnia polska
Rillettes
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tartiflette
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Rolada wieprzowa florentine
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wołowina w cieście francuskim
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 11)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.