Królik w liściach bananowca

Przepis z programu Floyd w Indiach
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Królik w liściach bananowca
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

królik (tusza)

liście bananowca

nerkowce lub dowolne inne orzechy (oprócz ziemnych)

 

 

Przygotowanie:


Sprawioną tuszkę królika nadziać sparzonymi orzechami, zaszyć otwór, posmarować mięso marynatą i wstawić je na kilka godzin do lodówki. Owinąć królika liśćmi bananowca i folią aluminiową. Piec 15 minut w mocno nagrzanym piekarniku.

powrót

Podobne przepisy

Bollito misto
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Żeberka po kowbojsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Grillowane przepiórki z purée i sosem Porto
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia portugalska
Kiełbaski „whistle stop”
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Placek z gulaszem wołowym z cynaderkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Souvlaki
Przepis z programu Chleby Paula Hollywooda (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.