Antonio  Carluccio

Królik po dominikańsku


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w Italii Liguria
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Królik po dominikańsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

królik

karczochy

cebula

oliwki

świeże zioła: szałwia

majeranek

natka pietruszki

rozmaryn

białe wytrawne wino

przecier pomidorowy

oliwa

 

 

Przygotowanie:


W rondlu rozgrzewamy oliwę z oliwek. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy plastry cebuli. Następnie mięso królika. Potem garść oliwek. Solimy, i przyprawiamy ziołami: szałwią i majerankiem. Następnie należy wymieszać. Trzeba uważać, aby mięso podsmażyło się równomiernie z obu stron. Następnie do królika dolewamy białe wino. Przykrywamy garnek. Potrawka powinna gotować się teraz około pół godziny. W międzyczasie możemy oczyścić karczochy. Po pół godzinie dodajemy je do mięsa. Na koniec dodajemy odrobinę koncentratu pomidorowego i natkę pietruszki. Można jeszcze odrobinę posolić. Całość zostawiamy na ogniu jeszcze około piętnastu minut, aby karczochy się ugotowały.

powrót

Podobne przepisy

Nadziewane pomidory
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Parówki z indyka w cieście francuskim
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kurczak satay
Przepis z programu Nancy Lam Kurczak, wieprzowina i krewetki (odc. 1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Curry z wołowiny
Przepis z programu Floyd w Indiach (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Kurczak pieczony z ricottą
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Boeuf au bleu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

mixuer

postów: 1

06.11.2012 15:18

CYTUJ

Danie smaczne, jedyny problem z tym przepisem to brak dokładnego opisu, np. ilości składników, czasu pieczenia, temperatury itp. Z opisu wynika, że surowe ziemniaki wrzucamy do garnka, wstawiamy do zimnego piekarnika i czekamy.... Jak długo? I czy surowe ziemniaki staną się jadalne od stania w piekarniku?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.