Marieta  Marecka

Krokiety z pieczarkami, boczkiem i serem


Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Krokiety z pieczarkami, boczkiem i serem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 naleśniki

8 pieczarek

kilka plastrów boczku

2 łyżki masła (klarowanego)

2 ząbki czosnku

½ cebuli

starty żółty ser

1 jajko

bułka tarta

świeży rozmaryn

olej

 

Przygotowanie:

Cebulkę kroimy w kostkę, czosnek w plasterki. Wrzucamy na rozgrzany olej i przesmażamy. Boczek kroimy w paseczki i prażymy na suchej patelni dodajemy do cebulki. Pieczarki obieramy, kroimy w półplasterki i przesmażamy na rozgrzanej patelni z masłem. Doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy do cebuli z boczkiem. Do farszu dodajemy ser, poszatkowany rozmaryn mieszamy. Nakładamy po 2 łyżki farszu na naleśnika, którego zwijamy w kopertkę. Zanurzamy go w rozkłóconym jaju, obtaczamy w bułce i smażymy.

powrót

Podobne przepisy

Jajka faszerowane
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Jajka zapiekane
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Szybki mus z wędzonego łososia
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.10)cykoria z patelni
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tartiflette
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jajka na twardo w galarecie z estragonem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.