Marieta  Marecka

Krokiety z pieczarkami, boczkiem i serem


Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Krokiety z pieczarkami, boczkiem i serem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 naleśniki

8 pieczarek

kilka plastrów boczku

2 łyżki masła (klarowanego)

2 ząbki czosnku

½ cebuli

starty żółty ser

1 jajko

bułka tarta

świeży rozmaryn

olej

 

Przygotowanie:

Cebulkę kroimy w kostkę, czosnek w plasterki. Wrzucamy na rozgrzany olej i przesmażamy. Boczek kroimy w paseczki i prażymy na suchej patelni dodajemy do cebulki. Pieczarki obieramy, kroimy w półplasterki i przesmażamy na rozgrzanej patelni z masłem. Doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy do cebuli z boczkiem. Do farszu dodajemy ser, poszatkowany rozmaryn mieszamy. Nakładamy po 2 łyżki farszu na naleśnika, którego zwijamy w kopertkę. Zanurzamy go w rozkłóconym jaju, obtaczamy w bułce i smażymy.

powrót

Podobne przepisy

Wiosenne roladki na gorąco
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Wiejska teryna
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Rzodkiew z serkiem ricotta
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Zapiekana cebula z winegretem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bruschetta z pomidorami i grillowaną papryką
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Fasolka szparagowa z kukurydzą
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.