Marieta  Marecka

Krokiety z pieczarkami, boczkiem i serem


Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Krokiety z pieczarkami, boczkiem i serem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 naleśniki

8 pieczarek

kilka plastrów boczku

2 łyżki masła (klarowanego)

2 ząbki czosnku

½ cebuli

starty żółty ser

1 jajko

bułka tarta

świeży rozmaryn

olej

 

Przygotowanie:

Cebulkę kroimy w kostkę, czosnek w plasterki. Wrzucamy na rozgrzany olej i przesmażamy. Boczek kroimy w paseczki i prażymy na suchej patelni dodajemy do cebulki. Pieczarki obieramy, kroimy w półplasterki i przesmażamy na rozgrzanej patelni z masłem. Doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy do cebuli z boczkiem. Do farszu dodajemy ser, poszatkowany rozmaryn mieszamy. Nakładamy po 2 łyżki farszu na naleśnika, którego zwijamy w kopertkę. Zanurzamy go w rozkłóconym jaju, obtaczamy w bułce i smażymy.

powrót

Podobne przepisy

Jajka w pomidorach
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Racuchy ze śliwkami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Placki i placuszki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Jabłka z miętą i majerankiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bruschetta z pomidorami i grillowaną papryką
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Gruszki pod oscypkiem z żurawiną
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kanapka dla chłopa
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.