Gosia  Molska

Krokiety z ogonkiem


Przepis z programu Babeczki wielkanocne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza

Krokiety z ogonkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

6 jajek na twardo

1 surowe jajko

200g paluszków krabowych

250g krewetek królewskich

pęczek kolendry

1 mała paryczka chilli

szklanka mleka kokosowego

sok z limonki

sól

pieprz

bułka tarta

olej do smażenia

 

Przygotowanie:

Jajka posiekać, wrzucić do miski. Paluszki krabowe rozmrozić, pokroić drobno i dodać do jajek. Całość ugnieść tłuczkiem do ziemniaków, dodać pokrojoną papryczkę chilli i łyżkę kolendry. Doprawić solą i pieprzem. Krewetki rozmrozić. Z masy jajecznej formować kulki dookoła krewetek, zostawiając
wystający ogonek. Smażyć na głębokim tłuszczu.

Sos
Do miski wlać mleko kokosowe, sok z limonki. Dodać posiekaną kolendrę, wymieszać, podawać schłodzony.

powrót

Podobne przepisy

Przegrzebki królewskie z płonąca tequilą
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Homar w lekkim bulionie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Małże św. Jakuba
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.17)zapiekane krewetki
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Makaron ryżowy smażony z krewetkami i tofu
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska

skomentuj przepis

Lasiczka

postów: 1

24.04.2011 16:42

CYTUJ

zrobiłam je na święta, wyglądają efektownie ale w smaku bez większych rewelacji. Stwierdziłabym nawet że średnie. Jeśli to ma być tajski przepis to powinien mieć tzw "kopa" a to było po prostu mdławe.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.