Janella  Purcell

Krokiety i paszteciki


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Krokiety i paszteciki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

dobrej jakości przyprawione mięso mielone

ciasto francuskie

jajko

ziarno sezamowe

ugotowany ziemniak

kawałek dyni i słodki ziemniak

pół filiżanki groszku

łyżeczka ziaren maku

 

 

Przygotowanie:


Ciasto kroimy na paski. Układamy mięso i zawijamy je. Wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy ziarnem sezamu. Ziemniaki i dynię kroimy w kostkę, rozgniatamy i mieszamy z groszkiem. Z ciasta wycinamy kółka, brzegi smarujemy jajkiem. Układamy nadzienie i sklejamy brzegi. Wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy makiem.

powrót

Podobne przepisy

Gruszki z czarną porzeczką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kanapka ze stekiem
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Tartiflette
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.