Laura Calder

Krewetki z solą i pieprzem


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Krewetki z solą i pieprzem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 łyżki oliwy

24 średnie

obrane krewetki (mogą być rozmrożone)

1 łyżeczka soli morskiej

1 łyżka rozgniecionych ziaren pieprzu kolorowego (zwłaszcza różowego i czarnego)

 

Przygotowanie:

Podgrzej oliwę na patelni. Wrzuć krewetki, podrzucaj je, żeby pokryły się tłuszczem. Natychmiast dodaj sól i pieprz. Smaż krewetki, aż będą różowe i zwinięte, czyli 2 -3 minuty. Przełóż na talerz, wetknij wykałaczki i podawaj.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.