Nigel Slater

Krewetki z masłem czosnkowym


Przepis z programu Smak mojego życia (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Krewetki z masłem czosnkowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 łyżka oliwy

50 g masła

12 dużych surowych krewetek

2 ząbki zmiażdżonego czosnku

sól i świeżo zmielony czarny pieprz

garstka posiekanej natki pietruszki

 

 

Przygotowanie:


W woku lub dużym garnku rozgrzej oliwę z masłem. Dorzuć krewetki oraz czosnek i dobrze wymieszaj. Szybko smaż krewetki na dużym ogniu mieszając, aż zrobią się różowe (około 4-5 minut). Dopraw solą oraz świeżo mielonym czarnym pieprzem i posyp posiekaną natką pietruszki. Od razu podawaj.

powrót

Podobne przepisy

Mule po prowansalsku
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krewetki w soli i pieprzu
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Tosty z krewetkami królewskimi
Kylie Kwong
Przepis z programu Kylie Kwong - czysta magia (odc.2)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Ostrygi w tempurze z pieprzem syczuańskim i majonezem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
(odc.15)krewetki w ognistym sosie
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Kalmary na czerwonej soczewicy
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 9)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.