Krewetki z kaszą kukurydzianą, sos z jalapeño i dymki

Przepis z programu Przyjęcie u Rocco
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Krewetki z kaszą kukurydzianą, sos z jalapeño i dymki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki dania z krewetek:

2 krewetki

1 pęczek kolendry

skórka z 1 cytryny

55 g masła



Składniki kaszy kukurydzianej:

2 l mleka

1 papryczka jalapeño

2 gałązki tymianku

2 gałązki rozmarynu

2 szalotki

1 czosnek 250 g kaszy kukurydzianej



Składniki sosu z jalapeño i dymki:

1 papryczka jalapeño

2 pęczki dymki

120 ml oliwy z pierwszego tłoczenia



Przygotowanie krewetek:

Wymieszaj krewetki z posiekaną kolendrą i skórką z cytryny. Gdy kasza się ugotuje, smaż krewetki na maśle, aż będą gotowe.



Przygotowanie kaszy:

Do mleka wrzuć papryczkę jalapeño, tymianek , rozmaryn, szalotki i czosnek. Doprowadź do wrzenia i przecedź. Wlej mleko do garnka, doprowadź do wrzenia i wsyp kaszę. Wymieszaj, gotuj przez 20-30 minut.



Przygotowanie sosu jalapeño:

Zmiksuj papryczkę jalapeño bez nasion, dymki i oliwę. Dopraw solą i pierzem do smaku.



© 2012 Joe Johnson

powrót

Podobne przepisy

Kalmary w zielonym sosie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Pikantne mule z fasolą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Faszerowane kraby
Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc. 2)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Smażone przegrzebki z racuszkami warzywnymi
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dekadencja (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia australijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.