Krewetki z czosnkiem i bazylią

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska

Krewetki z czosnkiem i bazylią
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

24 krewetki

2 posiekane ząbki czosnku

2 garście rozdrobnionych liści bazylii

60 ml oliwy

 

Przygotowanie:

Przekroić krewetki wzdłuż na pół. Zmieszać je z czosnkiem, bazylią i oliwą w szklanej misce. Zakryć i wstawić na godzinę do lodówki. Wyjąć pół godziny przed pieczeniem.
Włączyć grill w piekarniku. Rozłożyć krewetki na blasze i skropić je resztką oliwy. Wyjąć z piekarnika po 5 min i natychmiast podawać.

powrót

Podobne przepisy

Kalmary na czerwonej soczewicy
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 9)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
Smażone steki i krewetki z sosem aioli
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Cavatelli z małżami
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Apulia (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Nasi lemak
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia malajska
Szaszłyki z krewetek i cukinii
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.