Nadia G.

Krewetki w panko z truskawkowym aioli


Przepis z programu Bitchin' Kitchen (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Krewetki w panko z truskawkowym aioli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

krewetki

12 krewetek królewskich

obranych

sprawionych i rozciętych wzdłuż na płasko

1 szklanka panierki panko

olej rzepakowy do smażenia

2 rozkłócone jajka

truskawkowe aioli

garść świeżych truskawek

¼ szklanki japońskiego majonezu

¼ szklanki mleka skondensowanego

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej do 190 stopni C półcentymetrową warstwę oleju w dużym rondlu na średnim ogniu. Obtocz krewetki w jajku i panierce panko. Smaż po minucie z każdej strony, póki nie zaczną się samoczynnie zwijać. Przełóż je na metalową kratkę, żeby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Wymieszaj w misce japoński majonez z mlekiem skondensowanym. Zmiksuj truskawki w malakserze na purée. Zmieszaj wszystko na jednolity sos. Ułóż na talerzu usmażone krewetki, a do miseczki nałóż truskawkowe aioli jako dip do maczania krewetek.

powrót

Podobne przepisy

Krewetki na ostro
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Mule w winie z ziołami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
(odc.01) sałatka z owoców morza
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.