Marco Pierre  White

Krewetki w maśle


Przepis z programu Marco Pierre White odkrywa brytyjską kuchnię (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Krewetki w maśle
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg krewetek piaskowych

1 opakowania masła solonego

pieprz biały

kwiat muszkatołowy

gałka muszkatołowa

pieprz kajeński

 

 

Przygotowanie:


Roztopić 1½ opakowania masła, nie można go za mocno rozgrzać, dodać krewetki. Dodać po szczypcie przypraw, delikatnie wymieszać, aż wszystkie krewetki dokładnie pokryją się masłem. Gotować 20 minut. Wylać krewetki na blachę, żeby wystygły. Nałożyć do pojemników. Pozostałą część masła ogrzać tak, żeby zmiękło i nałożyć łyżeczką cienką warstwę masła na wierzch krewetek, by je zabezpieczyć. Wstawić do lodówki na co najmniej 6 godzin. Podawać z ciemnym pieczywem i cząstką cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Smażone kalmary podane z sosem tatarskim
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Sajgonki
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Poczštki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Makaron z owocami morza  al cartoccio
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Smażony makaron z krewetkami tygrysimi
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Smażone przegrzebki z racuszkami warzywnymi
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dekadencja (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia australijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.