Marco Pierre  White

Krewetki w maśle


Przepis z programu Marco Pierre White odkrywa brytyjską kuchnię (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Krewetki w maśle
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 kg krewetek piaskowych

1 opakowania masła solonego

pieprz biały

kwiat muszkatołowy

gałka muszkatołowa

pieprz kajeński

Przygotowanie:


Roztopić 1½ opakowania masła, nie można go za mocno rozgrzać, dodać krewetki. Dodać po szczypcie przypraw, delikatnie wymieszać, aż wszystkie krewetki dokładnie pokryją się masłem. Gotować 20 minut. Wylać krewetki na blachę, żeby wystygły. Nałożyć do pojemników. Pozostałą część masła ogrzać tak, żeby zmiękło i nałożyć łyżeczką cienką warstwę masła na wierzch krewetek, by je zabezpieczyć. Wstawić do lodówki na co najmniej 6 godzin. Podawać z ciemnym pieczywem i cząstką cytryny.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.