Krewetki w maśle

Krewetki w maśle
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Marco Pierre White odkrywa brytyjską kuchnię (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Roztopić 1½ opakowania masła, nie można go za mocno rozgrzać, dodać krewetki. Dodać po szczypcie przypraw, delikatnie wymieszać, aż wszystkie krewetki dokładnie pokryją się masłem. Gotować 20 minut. Wylać krewetki na blachę, żeby wystygły. Nałożyć do pojemników. Pozostałą część masła ogrzać tak, żeby zmiękło i nałożyć łyżeczką cienką warstwę masła na wierzch krewetek, by je zabezpieczyć. Wstawić do lodówki na co najmniej 6 godzin. Podawać z ciemnym pieczywem i cząstką cytryny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA