Krewetki w kokilkach

Przepis z programu Mitch i Matt idą na ryby
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Krewetki w kokilkach
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




kładniki:

150 g małych brązowych krewetek, obranych

szczypta mielonego kwiatu muszkatołowca

szczypta pieprzu kajeńskiego

sól i czarny pieprz

100 g masła, stopionego



Przygotowanie:

Wyciśnij krewetki, żeby pozbyć się nadmiaru płynu i wrzuć do miski. Dopraw kwiatem muszkatołowca, pieprzem kajeńskim, solą i pieprzem. Ściśle wypełnij krewetkami 4 kokilki. Dociśnij. Zalej stopionym masłem i odstaw, żeby ostygło. Podawaj z pieczywem razowym, lub tostami.



powrót

Podobne przepisy

Pasta vongole
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Małże św. Jakuba
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krewetki w majonezie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Miękkie naleśniczki ryżowe
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.