Krewetki w cieście kataifi

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 37)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka

Krewetki w cieście kataifi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

20 oczyszczonych dużych krewetek

1 opakowanie ciasta kataifi

250 g stopionego masła

1 łyżka wędzonej papryki

1 łyżka posiekanych pistacji

1 łyżka prażonego, mielonego kminu

1 łyżka prażonej, mielonej kolendry

patyczki do szaszłyków

Przygotowanie:

Każdą krewetkę nabić na patyk do szaszłyków.
Paski ciasta rozłożyć płasko na desce do krojenia. Skropić masłem, posypać pistacjami, papryką, kminem i kolendrą. Każdą krewetkę owinąć przyprawionym ciastem i przełożyć na blachę. Piec przez 8-10 minut w temperaturze 200°C. Przed podaniem lekko przestudzić.

powrót

Podobne przepisy

Homar z ostrym sosem saté
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 7)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Małże po chińsku
Rick Stein
Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina Francuski rynek i kałamarnice z Portland (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Małże w białym winie
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.