Tomasz Jakubiak

Krewetki tygrysie z żółtą fasolką szparagową i glonami


Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania na walentynki

Krewetki tygrysie z żółtą fasolką szparagową i glonami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

10 szarych krewetek z głową i z pancerzem

0,5 zielonej papryki

czerwona papryczka chilli

2 łodygi selera naciowego

czerwona cebula dymka

50 ml oleju

2 garści żółtej fasolki szparagowej

łyżeczka czarnego sezamu

glony wakame

sok z limonki

szczypta soli

łyżka sosu sojowego

garść szczypioru

Przygotowanie:

Pokrój paprykę, cebulę, seler i paprykę chilli.
Na patelni rozgrzej olej i wsyp warzywa.
Dodaj fasolkę, wcześniej oczyszczone krewetki, sezam i glony wakame.
Całość polej sokiem z limonki i sosem sojowym. Dopraw solą i dodaj szczypior.
Wszystko dokładnie wymieszaj. Podawaj na dużym talerzu z pokrojonymi limonkami. Smacznego!

powrót

skomentuj przepis

L0RENZ

postów: 5

06.11.2015 11:07

CYTUJ

z całą pewnościa skorzystam z pana przepisu, zdjecia mowia same za siebie.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.